Спряха сайт, разпространявал незаконно учебници и книги Предлагани са над 13 000 творби

ГДБОП предотврати незаконно онлайн разпространение на литературни произведения и учебници. Операцията е проведена в координация с Европол и под ръководството на Софийска районна прокуратура, съобщиха от МВР.

Полицейските действия са проведени през вчерашния ден. В рамките на операцията е предотвратено незаконното използване на литературни произведения и учебници за различни специалности във висши учебни заведения, като обекти на авторското и сродни на него права, посредством интернет сайта https://www.7print.bg/.

Установен е собственикът на сайта, разпространявал множество копия на учебници и книги, които се предлагали за продажба на занижени цени, както чрез сайта, така и чрез няколко копирни центъра на територията на София. Според данните до момента, предлаганите литературни произведения са над 13 000. Разпространение е извършвано без необходимото по закон съгласие на авторите и правоносителите. В хода на работата е изяснено още, че ползвайки сайта, потребителите му са заразявали компютърните си системи със зловреден софтуер. Иззети са документи и дигитални устройства, чрез които се е осъществявало незаконното препредаване.

Операцията е осъществена в координация с Европол.

dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *