В Кърджали отбелязаха Деня на Независимостта пред Паметника на освободителите в Градската градина /Видео/ Слово произнесе кметът на общината доц. д-р инж. Хасан Азис

Нов Живот

В Кърджали отбелязаха 115-годишнината от Независимостта на България. Общоградското тържество се състоя пред Паметника на Освободителите в Градската градина. Венци на Паметника на Освободителите поднесоха кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис, областният управител Никола Чанев, Общинският съвет в Кърджали, Областна дирекция на МВР, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Военно окръжие, Съюз на ветераните от войните, Съюз на офицерите и сержантите от запаса, Тракийско дружество „Тракийско сърце“, Регионално управление на образованието, Езикова гимназия „Христо Ботев“, СУ „П.Р. Славейков“, ПП ГЕРБ, Коалиция „ПП-ДБ“, Общински съвет на ДПС,  Общински съвет на БСП и други.

Слово по случай 115-годишнина от обявяването на Независимостта на България произнесе доц. д-р инж. Хасан Азис.

Гости на тържеството бяха областният управител Никола Чанев, народните представители от ДПС Елван Гюркаш, Адлен Шевкед и  Байрам Байрам, председателят на Общинския съвет Юсеин Ахмед и представител на Военното окръжие. Присъства и кандидат-кметът на община Кърджали от ДПС Ерол Мюмюн. Той пристигна заедно с настоящия кмет доц. д-р инж. Хасан Азис и активисти на движението. Кандидатът на БСП Константина Карабоюкова също беше на тържеството заедно с областния лидер на партията Милко Багдасаров. Кандидатът на ГЕРБ за кмет Никола Чанев, който все още не е обявен официално, пристигна с областния лидер на партията и бивш председател на Народното събрание Цвета Караянчева и  с група съветници от ГЕРБ. Имаше и активисти на Продължаваме Промяната и Демократична България.

Празникът завърши с концерт на състави от Общинския център за култура и младежки дейности.

 

Текст и снимки: Валери КОВАЧЕВ

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *