Никола Чанев обсъди с директора на Пътното състоянието на републиканските пътища в областта В разговорите бе акцентирано за необходимостта от спешен ремонт на булевард „Беломорски“ в Кърджали и подготовката на пътищата за зимата

Нов Живот

Областният управител Никола Чанев обсъди състоянието на републиканската пътна мрежа в региона с директора на ОПУ Кърджали инж. Ивана Калчева. Във фокуса на  разговорите бе необходимостта от спешен ремонт на най-натоварената транспортна артерия в града – бул. „Беломорски“ и подготовката на  пътищата в Кърджалийско за зимата.

Има изготвен и приет технически проект за „Беломорски“, който не е ремонтиран от 1997 г, имаме уверението на АПИ, че скоро ще бъде обявена процедура за строителство“, обясни Калчева. „Проблемът се задълбочава, изчакахме да приключи работата по водния цикъл, но ремонтът вече не търпи отлагане, ще настоявам за бърза реакция от страна на МРРБ “, изтъкна Чанев. Проектът е на стойност 9 млн лева и включва СМР на моста при Езиковата гимназия и преоформяне в кръгово на кръстовището пред Съдебната палата. Предвидено е и изграждане на нова отводнителна система с колектор. На срещата бе коментиран и проблема с кръстовището за село Глухар по пътя за Маказа в района на фирма „Теклас“. Областният управител вече е предприел постъпки за поставяне на видеокамера за регулиране на скоростта.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *