Кметът на Ардино уважи традиционния Балкански панаир в Гьорюкле – Бурса

Гюнер ШЮКРИ

През уикенда в Гьорюкле, най-големия изселнически квартал в Бурса, се проведе 11-ото издание на традиционния Балкански панаир. Културната проява бе организирана от побратимената с Ардино турска община Нилюфер. Тя бе уважена от представителна делегация от община Ардино, начело с кмета инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и председателят на Общинската организация на ДПС Шахин Байрамов. Тук бяха и народните представители от ДПС Адлен Шевкед и Мюмюн Мюмюн.

Кметът на община Ардино Изет Шабан поздрави присъстващите в културния празник. Той заяви, че взаимоотношенията между двете побратимени общини Ардино и Нилюфер, които датират от 1996 г., все повече се задълбочават и разширяват. „Тези добри връзки допринасят и за подобряването на взаимоотношенията между Р. България и Р. Турция, както и за създаване на мостове межди двете съседни страни“, заяви Изет Шабан.

В рамките на дните на панаира кметът Изет Шабан се срещна с ръководството на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер“ (Ардинци), начело с председателя му Юксел Юртсевер. Изтъкнато бе, че за приятелското сътрудничество между двете побратимени общини Ардино и Нилюфер особен принос има и Сдружението на ардинци в Бурса.

Кметът Изет Шабан и народните представители Адлен Шевкед и Мюмюн Мюмюн организираха и работна среща с депутата Хасан Йозтюрк от Републиканската народна партия. По-късно проведоха среща и с Мустафа Явуз, депутат от Партията на справедливостта и развитието.

Балканският панаир в Гьорекле се посреща с изключително голям интерес и масовост от страна на изселниците в Бурса. Панаирът обединява и сплотява хората от Нилюфер, Гьорекле, както и всички техни близки и познати от Балканските страни. В тазгодишната празнична програма концерти изнесоха популярната попфолк българска певица Валя и известната турска певица Бенгю.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *