Общинският съвет в Ардино избра Наско Кичуков за временен кмет на общината до избирането на нов кмет

Гюнер ШЮКРИ

Общински съвет в  Ардино проведе последното си редовно заседание за мандат 2019-2023 г. Дневният ред включваше една единствена точка „Избиране на временно изпълняващи длъжностите кмет на общината и кметове на кметства“. С пълно мнозинство местният  парламент реши зам.-кметът на общината Наско Кичуков да бъде временно изпълняващ длъжността кмет на общината за срок от 26 септември до полагане на клетва от новоизбрания кмет. Предложението до общинските съветници бе на кмета Изет Шабан, който излиза в отпуск заради участието си в предизборната надпревара.

От свое име и от името на кмета на община Ардино Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, благодари на всички съветници за ползотворната работа през последните четири години. „Искам да изразя искреното си задоволство от работата на Общинския съвет. През този мандат ние всички сме се ръководили единствено от интересите на хората в общината. Оставяме след себе си много тежък мандат, изпълнен с икономическа, политическа и здравна криза, но ние като Общински съвет-Ардино се представихме изключително добре, издържахме адекватно на всички кризи. Приехме редица решения, с които подкрепихме предложенията на кмета на общината и общинска администрация. И по този начин мисля, че всички заедно, дадохме нова посока за развитието на община Ардино. Ние през този мандат положихме основите на нов модел за развитие на общината. И се надявам през следващия мандат да продължим в тази посока“, заяви Сезгин Байрям.

С благодарности към кмета на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и до всички общински съветници се обърна Шахин Байрамов, председател на групата на ДПС. „Искам да изразя своето задоволство от съвместната ни работа – благодаря Ви, колеги общински съветници за отговорното и професионално отношение към задълженията Ви в Общинския съвет. Благодаря и на представителите на общинска администрация, начело с кмета на общината Изет Шабан за ползотворното ни сътрудничество за развитието на община Ардино. Въпреки обективните пречки, като появата на Ковид-пандемията от началото на 2020 г. и възникналата икономическа и финансова криза с военните действия в Украйна, от началото на 2022 г., гордо можем да заявим, че постигнахме доста завоевания в областта на благоустрояването и подобряването на жизнената среда в Общината ни“, заяви Шахин Байрамов. Той пожела на всички участници успех в започващата кампания за новия мандат за местни органи на властта. „Нека тя да премине в една толерантна и спокойна атмосфера!‘, каза още Байрамов.

Председателят на групата на ГЕРБ Съби Узунов отбеляза, че през целия мандат с градивната си критика са се опитвали да бъдат полезни на всички населени места на територията на общината. „Това, което успяхме да направим като община Ардино и Общински съвет за административния център не е правено през последните 50 години. Това не е случайно. Това е осъществено с активната роля на кмета на общината Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, общинските съветници и цялата ардинска общественост. Уверяваме Ви и за напред, че с нашите действия, нашето поведение и нашите въпроси ще отстояваме интересите на община Ардино, заяви Съби Узунов.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *