Шофьор с 21 фиша, дрога и алкохол помете три жени на „Тракия“ Прокуратурата ще иска постоянен арест за 24-годишния тираджия

Дрогираният шофьор на камион с 21 фиша, който в сряда уби 23-годишна жена и рани други две момичета, след като помете спряла в аварийна лента на АМ „Тракия“ заради спукана гума кола, е дал на място положителна проба и за дрога, и за алкохол. Взети са му и кръвни проби, резултата от които се очакват до седмица.

Виновният шофьор е на 24 г. и има 21 глоби за нарушения на правилата на пътя, обяви  началника на сектор “Пътна полиция” в Сливен Илиян Николов. 6 от тях са за превишена скорост, другите са за светлини и липса на годишен технически преглед.

Шофьорът на камиона “Мерцедес” твърдял след инцидента, че не забелязал леката кола, въпреки че аварийните светлини били включени. Той е задържан за 72 часа и е обвинен за смъртта на младата жена. Може да получи от 5 до 15 г. затвор.

Предстои да бъде гледана мярката за неотклонение на водача. Прокуратурата обяви, че ще иска постоянното му задържане.
Две от пострадалите млади жени продължават да са хоспитализирани в болницата в Стара Загора. Едната е в реанимация, а другата – в неврохирургия. И двете са в стабилно състояние и без опасност за живота.

Автоекспертът Стефан Драганов коментира в ефира на „Здравей, България” по Нова тв, че контролът върху тежкотоварните превозни средства трябва да бъде затегнат. „Колкото и да е скъп един тест за наркотици, не е толкова скъп, колкото човешки живот”, каза Драганов и допълни, че тестването трябва да стане масово.

СЕГА.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *