И СУ „Васил Левски“ в Крумовград се включи активно в Европейския ден на спорта Игрите бяха атрактивни, интересни, за точност и концентрация, за бързина и ловкост

Европейският ден на спорта в училище е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елементи на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник.

          Европейски ден на спорта в училище се осъществява в последния петък на месец септември. Основната цел на събитието е да насърчи физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

Европейски ден на спорта в училище дава възможност на училищата:

– Да популяризира физическото възпитание и спорта в училищата.

– Да създадат условия за забавление чрез физическа активност за младите хора и ги мотивира да са активни през целия ден.

-Да подобрят общественото здраве и благополучие, чрез въвеждане на методи за учене през целия живот.

-Да засилят социалните умения сред учениците и тяхната мотивация за участие в различни инициативи.

-Да са част от Европейското движение подкрепено от Европейската комисия.

Директорът на училището г-н Цветан Терзиев даде старт на различните спортни изяви на учениците от СУ „Васил Левски“ , включени в отбелязването на спортния празник, като им пожела вълнуващи мигове и физическата активност и спорт да е част от ежедневния здравословен начин на живот.

Празникът започна с подвижни игри с участието на първокласниците. В организираните щафетни игри с учениците от втори клас децата показаха много ентусиазъм, дисциплина и спортен дух . Игрите бяха атрактивни, интересни, за точност и концентрация, за бързина и ловкост.

           Щастливи и емоционални мигове, изпълнени с много усмивки, слънце, детски възгласи имаше по време тегленето на въже, спортните игри по народна топка, волейбол и футбол с трети и четвърти клас, както и с ученици от прогимназиален етап и гимназиалната степен.

Победители са всички, които избраха активно и с усмивка да спортуват навън заедно с приятелите и съучениците си, за да са здрави и активни!

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *