Две първи и две втори места завоюваха спортисти от „Спорт и здраве“ /Кърджали/ в Черна гора

Нов живот

С две първи и две втори места в 4 вида спорт се завърнаха от 32-я летен фестивал „Спорт за всички” в Будва, Черна гора, спортисти от Работнически клуб „Спорт и здраве” Кърджали, съобщи председателят на УС на клуба Иванка Караколева. Представихме достойно Кърджали и България на този летен спортен фестивал край черногорското крайбрежие в конкуренция с още 8 страни предимно от Балканите, изрази задоволство от представянето на кърджалийския клуб тя. И благодари за изключителното съдействие от страна на община Кърджали, както и на общините Кирково и Крумовград, благодарение на които е станало възможно участието на Работническия клуб „Спорт и здраве” – Кърджали в този престижен международен спортен фестивал в Будва.

По думите й нашите състезатели, включени в 45-членната група от Кърджали, са се състезавали в 6 от общо 12 вида спорт, а именно във волейбол, плажен волейбол, бадминтон, минифутбол, баскетбол и тенис. В 4 от тях кърджалийци са завоювали първите и вторите места – първи места във волейбола и бадминтона и втори места в плажния волейбол и минифутбола.

„Имахме честта да представяме България на този международен спортен форум след безспорния успех на РК „Спорт и здраве” – Кърджали на Международен работнически фестивал в курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена” край Варна, когато за втора поредна година спечелихме купата „Проф. д-р Желязко Христов” и станахме първи сред българските отбори. Затова Българската работническа федерация „Спорт и здраве” и лично нейният председател Десислава Ягодин ни гласува доверие клубът ни да представлява България на 32-я летен фестивал в черногорския град Будва”, коментира Иванка Караколева.

Организатори  на традиционния спортен работнически форум са Асоциация „Спорт за всички” Сърбия,  в сътрудничество с Черногорската асоциация за спортно възстановяване „Спорт за всички”.

Балканската асоциация за работнически спорт (BAWS) признава летния фест в Будва като значимо международно мероприятие, което събира голям брой регионални организации и фирми загрижени за здравето на служителите си от България, Румъния, Турция, Северна Македония, Словения, Хърватска, Босна и Херцеговина, Черна гора и Сърбия.

Освен постоянната подкрепа от съответните министерства на Сърбия и Черна гора, фестивалът е бил  подкрепен на два пъти и от Международния олимпийски комитет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *