Очен специалист от Ардинско спечели шахматния турнир в Крумовград

Гюнер ШЮКРИ

Очният специалист д-р Еркин Осман, с корени от ардинското село Млечино, спечели шахматния турнир в рамките на празника на община Крумовград и традиционния есенен панаир „Сеид баба“. В надпреварата се включиха 40 състезатели в две категории – възрастни и деца. Тя се проведе по Швейцарската система в 7 кръга с контрола 15 минути + 10 секунди добавено време за ход. Първото място с 6 точки спечели  д-р Еркин Осман. На второ място с 5,5 точки се нареди Еминали Салиф от Кърджали, а трети е Айдън Камбер от Момчилград с 5 точки. Четвърти е Бисер Сребрев, а пети Садула Севим, и двамата имат по 4,5 точки. На заелите челните пет позиции бяха връчени медали и парични награди от зам.-кмета на община Крумовград Неджие Акиф. А победителят получи и купа.

„Щастлив съм, че спечелих първото място в състезанието. Стана много оспорван турнир с напрежение до последния кръг. Всички участници в първата четворка имаха реални шансове да спечелят първото място. Бях много концентриран и шансът ми се усмихна. Благодаря на всички за хубавата организация“, сподели победителят в турнира д-р Еркин Осман.

При децата на първо място се класира Николина Маджарова, на втора и трета позиция се наредиха Демир Хаджиисмаил и Венелина Бобова.

Организатори на турнира бяха Шахматен клуб „Арда“ (Кърджали) и община Крумовград.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *