Лекарка от „Азовстал“ с гневно и смразяващо обръщение към украинците Не всичко ще е наред в Украйна, предупреди младата украинка

Лекарката Екатерина Полишчук с позивна „Пташка“, която беше в руски плен и сега продължава да се бори за победата на Украйна, направи гневно изявление към украинския народ.

Тя ядосано се обърна в Инстаграм към писалите ѝ, че всичко ще бъде наред, и предупреди, че не всичко ще е наред в Украйна, както твърдят мнозина. Полишчук беше защитник на „Азовстал“ по време на руската инвазия.

„Не ми пишете „дръж се“, „всичко ще бъде наред“,“ще ги победиш“. Всичко няма да е наред. Тежки загуби търпим, “, написа Полишчук. Тя призова украинците да не пишат, а да предприемат конкретни стъпки, които ще помогнат на Украйна да победи руснаците.

Включително даряване на кръв и помощ към военните, които имат нужда и от разузнавателни дронове. „Не ми пишете „вие сте страхотни, молим се за вас“, а споделете вашето кафе и хляб. Изпушете цигара по-малко, направете сватбената си торта с етаж по-малко. Дарете пари (за армията)“, призова тя.

Парамедикът „Пташка“ попадна в руски плен, след като окупаторите превзеха завода „Азовстал“ в Мариупол, но по-късно бе разменена. През януари 2023 г. Екатерина разказа как е загубила годеника си във войната.

Източник: fakti.bg

Снимка: Instagram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *