До 13 ноември ще се подават оферти за основния ремонт на 2,4 км по булевард Беломорски Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за избор на изпълнител

Нов живот

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за основния ремонт на 2,4 км от път I-5 Кърджали – Маказа /от км 340+319 до км 342+813.45/, която съвпада с трасето на бул. „Беломорски“ в гр. Кърджали. Отсечката е от северния вход на града до кръговото кръстовище при автогарата. Поръчката е с прогнозна стойност 7 467 000 лв. без ДДС, която не е пределна. Кандидатите могат да подават оферти до 13 ноември т. г.

Освен основния ремонт на участъка, който ще е с нова настилка, бордюри, подобрено отводняване, пътни знаци, ограничителни системи и маркировка, ще се обнови и 36-метрова подпорна стена в обхвата на пътя, с височина 3 м. В проекта е включен и ремонт на 72-метровия мост в близост до Професионална гимназия „Христо Ботев“, преминаващ над дере. На съоръжението ще бъде подменена пътната настилка, хидроизолацията, тротоарите, парапетите, ограничителните системи и уличното осветление.

Срокът за изпълнение на строителните работи е 600 календарни дни от датата на откриването на строителната площадка. Извършването на ремонтните дейности ще е поетапно и трафикът ще се осъществява без отбиване по обходни маршрути.

 

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *