Задържаха мъжа, размахвал пистолет и ударил шофьор до полицейско управление в Пловдив Районна прокуратура му е повдигнала две обвинения

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство 56- годишния мъж , размахвал пистолет и ударил шофьор на булевард „6-ти септември” днес /01.11. б.р./. Само за няколко часа извършителят на деянието е бил установен от служители на ОД на МВР – Пловдив и задържан за срок до 72 часа.С постановление на наблюдаващия прокурор и спрямо него са повдигнати две обвинения.

Това става след публикация в TrafficNews.

В близост до районно управление в Пловдив, водачът на джип „Лексус” извърши непристойни действия, които грубо нарушават обществения ред – престъпление по чл. 325, ал. 3, във вр. с ал. 2, във вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс.

По думи на очевидци, малко преди мъжът да насочи пистолета си и да удари няколко пъти друг участник в движението, е имало гонка по целия бул. „6-ти септември”. Агресивният шофьор на джип „Лексус“ със софийска регистрация- CВ2465НВ е преследвал малката пловдивска кола и е размахвал оръжието през прозореца, заплашвайки другия водач да спре.

Шофьорът на пловдивската кола се опитал да направи обратен завой и да избегне преследвача си, но без успех. Водачът на лексуса го е засякъл и спрял целия трафик, след това е слязъл от автомобила си с оръжие в ръка, доближил се до пловдивската кола и започнал агресивно да удря шофьора ѝ и да заплашва с оръжието. След тази ситуация, виновникът се качил в автомобила си, сякаш нищо не се е случило, а пловдивското возило продължило по булеварда.

Обвиняемият е с повдигнато обвинение и за това, че по хулигански подбуди е причинил на 23-годишния мъж лека телесна повреда- престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, във вр. с ал. 130, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *