Избраха Мухаррем Мухарем от ДПС за председател на новия Общински съвет в Кърджали

Валери КОВАЧЕВ

Общинският съветник от групата на ДПС Мухаррем Мухаррем беше избран за председател на новоизбрания  Общински съвет в Кърджали при тайно гласуване. Изборът беше организиран от деветчленна комисия с председател Сезгин Бекир. В нея  ДПС имаше пет представители, ПП ГЕРБ, ПП „Възраждане“, КП „БСП за България“ и КП „Продължаваме Промяната – Демократична България“ – по един.

Предложени бяха трима кандидати за председател на Общинския съвет – Мухаррем Мухаррем от ДПС, Гроздан Колев от ПП ГЕРБ и Даниела Петрова от ПП „Възраждане“.

В избирателната урна бяха намерени четиридесет плика. Само един съветник не гласува. Нямаше празни пликове. З9 бюлетини бяха действителни и 1 недействителна. Мухаррем Мухаррем получи 27 гласове, Гроздан Колев – 6 и Даниела Петрова – 6.

За мен е огромна чест и привилегия да бъда избран за председател на Общинския съвет в Кърджали. Искрено благодаря за доверието. Осъзнавам отговорността, която поемам и съм готов да работа с всички, без значение от коя политическа партия са избрани. От тук нататък Общинския съвет ще се казва Общински съвет на Кърджали. Нашата различност не трябва да бъде  основание за разделение, а да е основание за взимане на по-добри и по-мъдри решения на Общинския съвет, каза в първото си обращение Мухаррем Мухаррем.

Мухаррем Мухаррем е роден през 1978 година в Кърджали. По професия е магистър строителен инженер. През мандат 2011-2015 г. е бил заместник кмет на община Кърджали, през мандат 2015-2019 г. е общински съветник и председател на Групата общински съветници от ДПС и през  мандат 2019 – 2023 г. общински съветник и председател на Постоянната комисия по икономическа политика.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *