Новият кмет Ерол Мюмюн и общинските съветници в Кърджали положиха клетва

Валери КОВАЧЕВ

Днес се проведе първото тържествено заседание на новоизбрания Общински съвет в Кърджали. То беше свикано от областния управител Никола Чанев. Преди началото на заседанието, което беше ръководено от най-възрастния общински съветник 71-годиишният Сейдали Сейдали от групата на ДПС, новоизбраният кмет на общината Ерол Мюмюн, новоизбраните общински съветници и кметове на кметства положиха клетва. Те се заклеха в името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите на община Кърджали и да работят за тяхното благоденствие. Всички подписаха клетвени листове.

Председателят на Общинската избирателна комисия Юркюш Ахмед връчи удостоверенията на новоизбраните общински съветници и на кметовете, като най-напред бе връчено удостоверението на новият кмет на общината Ерол Мюмюн.

Досегашният кмет на община Кърджали доц. д-р инж. Хасан Азис връчи на новия градоначалник Ерол Мюмюн огърлицата на кмета и символичния ключ на общината. Той поздрави с категоричната победа новоизбрания кмет Ерол Мюмюн и общинските съветници от всички политически партии, които ще носят отговорността за развитието на община Кърджали през следващите години. Кметът на Кърджали е едно предизвикателство, предизвикателство да бъдеш кмет на всички кърджалийци е повече от това да бъдеш кмет само на една община. Кметът на Кърджали отдавна е прекрачил географските граници на нашата родина със своето послание, а посланието на кмета на Кърджали е посланието за толерантност и заедност. Пожелавам на нашия кмет, на общинските съветници да осъзнаят това предизвикателство и отговорността за надграждането им и продължаване на идеята за заедността и толерантността, изтъкна в приветствието си доц. д-р инж. Хасан Азис.

Обещавам едно, че ще оправдая тези очаквания и тази отговорност. Заедно с екипа ми и служителите на Общинска администрация ще положим максимални усилия за да бъде община Кърджали желано място за живот и инвестиции, каза в приветствието си новият кмет Ерол Мюмюн. Той благодари на всички избиратели, които са отишли до урните и са упражнили правото си на глас. Подкрепата за всеки от нас в тази зала е подкрепа за това Кърджали да се превърне в нашия мечтан дом за живеене, както и положителен пример за развитие като община в Република България, подчерта Ерол Мюмюн.

Областният управител Никола Чанев приветства всички новоизбрани общински съветници, кмета на община Кърджали и кметовете на кметства с началото на новия управленски мандат. Той пожела на Ерол Мюмюн бързо да влезе в обувките на градоначалник, но не и да се чувства прекалено удобно в тях, защото удобството в политиката замъглява трезвия поглед и вреди на демокрацията. Нека в този Общински съвет да доминира диалога и политическата зрялост. Пожелавам на всички вас и новоизбрания кмет да устоите на съблазните на властта и да покажете, че Кърджали може да се управлява по правилата, заяви в приветствието си Никола Чанев.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *