След двадесет години на върха Хасан Азис сдаде днес властта на Ерол Мюмюн Подари на новия градоначалник знаме на общината, което да носи високо и гордо в неговата дейност

Валери КОВАЧЕВ

Новоизбраният кмет на община Кърджали Ерол Мюмюн встъпи днес в длъжност. Това стана веднага след приключване на първото заседание на Общинския съвет, на което той положи клетва.

От Дома на културата, където се проведе заседанието, до сградата до Общинската администрация новият градоначалник пристигна заедно с досегашния кмет доц. д-р инж. Хасан Азис, с общински съветници и кметове на кметства. Пред входа на общината Ерол Мюмюн  беше посрещнат от момичета в национални носии с огромен букет цветя, пита и мед. Всички служители от Общинската администрация също бяха излезли да уважат събитието.

В Общинската администрация го въведоха заместник-кметът на общината Тунджай Шюкрю и секретарят на общината Себахтин Риза.

Преди да влязат вътре доц. д-р инж. Хасан Азис и Ерол Мюмюн плиснаха пред входа на общината заедно менче с вода , за да въври на новия кмет и на общината по вода.

В кабинета на кмета досегашният кмет доц. д-р Хасан Азис подари на Ерол Мюмюн знамето на общината с пожелание той е екипа му да го носят високо и гордо в дейността си, да бъде водещо във всички негови начинания.  Двамата заедно го разгъваха пред присъстващите,  дошли да видят сдаването на поста.

Доц. д-р инж. Хасан Азис пожела на наследника си да покорява върхове в името и за благото на Кърджали, защото през следващите месеци и години се очертават други възможности за развитието на общината. Той съобщи, че вчера е бил в София и в държавния бюджет по решение на парламентарната група на ДПС в новия бюджет се залага Фонд за подпомагане на местната власт в размер на 1 милиард лева.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *