Пеевски: Искаме от премиера пълна информация за свършеното по приоритети, работата “на тъмно” приключи На базата на контрола от парламента, ние ще информираме хората за това какво се случва, за да могат да дадат своята оценка, обяви той

Постигането на максимална публичност и прозрачност за работата на министър-председателя и Министерски съвет по най-важните за държавата теми и приоритети е от първостепенна важност и отговорност пред обществото. Времената на работа “на тъмно” и задкулисните, безпринципни договорки приключиха. Това заяви Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС.

„Ще бъдем максимално изискващи и активни по отношение на действията на правителството и премиера. Всеки получен от тях отговор ще бъде публикуван, за да може хората да знаят какво се работи, от кого се работи, кой носи отговорност за действията, които се предприемат и най-важното – за да имаме непрекъсната обратна връзка с хората. Държим премиерът и воденият от него МС да разберат ясното място на изпълнителната власт в парламентарната република, това, че дължат отчет за работата си и че тази отчетност се случва чрез и пред парламента. На базата на контрола от парламента, ние ще информираме хората за това какво се случва, за да могат да дадат своята оценка“, обяви Пеевски.

Това е моделът, по който ще се работи и занапред, категоричен е председателят на ПГ на ДПС.

НОВА.тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *