Общинският съвет в Кърджали ще заседава утре, разглежда организационни въпроси

Валери НЕДЯЛКОВ

На 22 ноември от 10 часа в голямата зала на Бизнес инкубатора ще се проведе първото работно заседание на новоизбрания Общински съвет в Кърджали. В дневния ред са включени шест точки, касаещи предимно организационни въпроси.

Предвижда се местните парламентаристи да изберат Временна комисия за изготвяне на проект за Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет и Комисия за противодействие на корупцията за мандат 2023-2027 г. Те трябва да дадат съгласието си за членуване в Националната асоциация на председателите на Общинските съвети в Република България, да определят представител на Общинския съвет в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България, представител на Община Кърджали в Общото събрание на общини „Толерантност“, както и представител на Община Кърджали в Областния съвет за развитие на област Кърджали.

Заседанието ще се ръководи от новият председател инж. Мухаррем Мухаррем, който беше избран на първото тържествено заседание на новоизбрания Общински съвет на 8 ноември.

                                                                                                                                                                                                🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *