Кметът Ерол Мюмюн посрещна сребърния медалист от Будва Ергюнал Сабри: Ергюнал е нашата гордост и той за нас е истинският шампион

Сребърният медалист Ергюнал Сабри от европейското първенство по бокс, което се проведе в Черногорския курорт Будва преди дни, днес официално бе посрещнат във втория си роден дом, както той сам го нарича – Спортна зала „Арпезос”, от кмета на Кърджали Ерол Мюмюн, заместник-кмета по хуманитарните дейности Веселина Тихомирова, личния му треньор в Арда бокс Стоян Узунов и млади боксьори от кърджалийската школа.

Поради контузия и по съвет на лекарите от националния ни отбор по бокс Ергюнал Сабри не успя да играе на финала за златото, за което изрази огромно съжаление, убеден в това, че е щял да победи.

Кметът Ерол Мюмюн връчи на шампиона букет и парична награда от името на община Кърджали, като подчерта, че сребърният медал на Ергюнал има стойност на златен. „Ергюнал е нашата гордост и той за нас е истинския шампион. За нас неговото второ място има стойността на първо. Ергюнал е пример как когато човек повярва в себе си, в мечтите си, с много усилия и много тренировки и себеотрицание, няма цели, които да не може да постигне”, каза кметът.

И декларира, че в лицето на общинската власт винаги ще има подкрепа за шампиони като Ергюнал. „Младите хора като него и спортния клуб „Арда бокс” винаги ще намерят партньор в наше лице и в бъдеще, за да се развие още повече  школата по бокс и другите спортове на територията на общината. Нека Ергюнал не бъде сам със завоюваните златни медали, но да имаме още повече шампиони като него.”, пожела градоначалникът. И му пожела да бъде здрав, все така борбен, да не го плашат никакви препятствия и да чуе националния химн на България на олимпиада.

„Ергюнал отдавна е прескочил границите на Европа и вече може да се нарече световна величина. При това от голям калибър, имайки предвид неговите години и неговите постижения. Затова подкрепата от наша страна ще се изразява не само морално, но доколкото са възможностите на общината и с контакти, с осигуряване на максимално добри условия за тренировъчен процес, за лагери, за консумативи, за екипировка и за всичко, което е необходимо. Ние сме насреща, за да помогнем според нашите възможности”, каза Ерол Мюмюн.

Ергюнал Сабри благодари на кмета на Кърджали за добрите пожелания и готовността да се подпомага любимия му спорт – бокса. Той изрази огромно съжаление от това, че поради контузията и съветите на лекарите не е могъл да се пребори за златния медал. „Исках да играя, но на финала лекарите не ме допуснаха, защото здравето все пак е на първо място”, коментира Ергюнал Сабри.

Източник: kardjali.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *