15 славейковци вече са дипломирани млади екскурзоводи Обучението се финансира от фондация „Америка за България“

Нов живот

Проектът „Обучение на ново поколение предприемачи в туризма в Източните Родопи“, реализиран от Училищно настоятелство „Пробуда“ и финансиран от фондация „Америка за България“, уверено върви към своя завършек. След няколкомесечното теоретично и практическо обучение и други съпътстващи дейности, 15 млади екскурзоводи получиха своите дипломи и удостоверения.

Документите за успешно завършеното обучение връчи Ангелина Титерякова – потомствен екскурзовод и университетски преподавател по туризъм в Пловдив.

В приветствието си тя изтъкна всички предимства на екскурзоводската професия и сподели, че се надява да среща по своите маршрути всички тези млади хора. Отговори на многобройните им въпроси, свързани с необходимите по-нататъшни стъпки за придобиване на лиценз от Министерството на туризма, създаване на собствена туроператорска фирма и изобщо бъдещето им в този отрасъл.

На връчването на дипломите присъства директорът на СУ „П. Р. Славейков“ Милко Багдасаров, както и екскурзоводът Георги Кючуков, провел обучението.

По проекта предстои издаване на наръчник на екскурзовода и заключителни дейности. Реализацията му стана възможна благодарение на финансирането от страна на фондация „Америка за България“ и подкрепата от програмния директор Юлияна Дочева.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *