Основно училище „Свети Климент Охридски“ в Кърджали отбеляза патронния си празник Навършват се 63 години от създаването на школото

Нов живот

На 24 ноември 2023 г. Основно училище „Свети Климент Охридски“  в Кърджали отбеляза патронния си празник и 63 години от основаването си. Цялата седмица бе посветена на патрона на училището, като се проведоха различни конкурси и състезания – „Аз пиша красиво“, „Моят училищен живот“, „Училището през моите очи“, „Конструирам бързо и лесно“, традиционното за училището състезание „Мама, татко и аз“ и много други.

Празникът започна с весела детска песничка, изпълнена от децата на детска градина „Мир“, които бяха поканени на тържеството. Възпитаниците на училището с огромно желание и вълнение рецитираха стихотворения, пяха песни, драматизираха приказки и играха хора.

В словото си преди тържеството Дочка Краева, директор на школото, подчерта приноса на всички просветни дейци за утвърждаване на училището като огнище на знания и родолюбие, а в края на тържеството награди учениците с най-високи постижения от проведените конкурси и

състезания.

Колективът и възпитаниците на учебното заведение получиха поздравителен адрес от Ангелина Костова, началник на Регионалното управление на образованието.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *