Първият сняг донесе голям късмет на ловците от Дрангово, отстреляха два огромни глигана

Валери КОВАЧЕВ

Първият за тази зима сняг донесе голям късмет на ловците от дружина Дрангово, която е част от кирковското Ловно-рибарско сдружение „Маказа 2001“. В неделя те отстреляха две огромни диви свине. Точни бяха мерниците на Динко Николов и Стефан Русков. Първият повали 200-килограмов глиган, а вторият 150- килограмов. Едното прасе беше повалено в района на махала Балабанска, а другото в местността Чала. И двата глигана са трофейни. Очаква се глигите им да бъдат оценени с медали. Но последната дума за това ще има комисията към Държавното горско стопанство в Кирково.

Дранговските ловци се радват на добра слука. От началото на сезона са отстреляли 30 прасета, като 5 от тях са трофейни, като глигите им са с дължина от 21 до 23,5 сантиметра. Оптимисти са, че така ще им върви и до края на сезона. Председател на дружината е Алекси Петров.

Излетите на дранговските ловци завършват в Ловния им дом, който се намира в прочутата местност Римския мост. Там са създали добри условия за първична обработка на отстреляния дивеч.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

1 Отговор

  1. Денис каза:

    Угоени ли са свинете, мазни ли са.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *