Оперират кърджалийския боксьор Ергюнал Сабри в Пирогов Счупена костица в основата на левия палец го спря по пътя към европейската титла в Будва

Валентина ИВАНОВА

Счупена костица в основата на левия палец изпрати най-титулувания боксьор на Кърджали Ергюнал Сабри – Оги на операция в столичната болница „Пирогов“. Във вторник, 28 ноември, едни от най-добрите лекари ще предприемат интервенция за укрепване на компрометираното място. Вероятно няма да мине без имплант. Медиците твърдят, че възстановяването на боксьора ще отнеме поне два месеца, каза за „Нов живот“ треньорът на „Арда бокс“ Стоян Узунов.

През периода на възстановяване след операцията Оги няма да пропусне важни състезания. Международният турнир „Странджа“ е чак през февруари 2024 г.  Дотогава той се надява да е готов за нови битки.

Припомняме, че щабът на националния отбор прекрати участието на Ергюнал Сабри на финала на Европейското първенство за мъже и жени до 22 години в Будва преди дни. Той победи на полуфинала, играейки предимно с дясната ръка. Така кърджалиецът се прибра като вицешампион в категория 48 кг.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *