Турнирът по мини футбол за Купата на лигата премина благотворително, събраха 1825 лева за болния Мурад Шампион стана отборът «Граничар» от Кирково

Нов живот

Общо 1825 лева събраха любителите на мини футбола в региона, които ще отидат в помощ на нуждаещият се от средства за лечение Мурад. В надпреварата с благотворителен характер, целяща да помогне на седемгодишното дете от Червена скала, участие взеха отборите на „Wolves“ – Кърджали, „Шаолински футбол“ – Кърджали, „Ардино“ – Ардино, ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“ – Кърджали, „Мастило“ – Кърджали, „С ДВА ЛЕВИ“ – Крумовград, „Граничар“ – Кирково, „Акулите“ – Кърджали, „Новобранците“ – Момчилград и домакините и организатори от „Арда 1924“ – Кърджали.

Шампион в турнира стана „Граничар“ – Кирково, който се наложи във финала с 1:0 над „Арда 1924“. С тази победа момчетата от Кирково си подсигуриха и квота за националният турнир „Лига България“, която обаче едва ли ще използват, тъй като по всяка вероятност те ще се класират за националните турнири и чрез първенството на БАМФ Кърджали. При подобна развръзка квотата ще бъде предложена на вицешампиона в турнира „Арда 1924“.

Всички тези подробности, резултати и статистики избледняват и оставят на заден план пред човещината на една общност обединена от най-великата игра – футбола.

Главната цел на организаторите от БАМФ – Кърджали и Футболна Академия «Арда 1924″ да се помогне на дете в нужда бе изпълнена, а главните заслуги за това имат всички участници в турнира под една или друга форма. Освен на споменатите отбори, организаторите – Альоша Синабов и Благовест Саръев – благодарят за съпричастността и подкрепата и на феновете на мини футбола в Кърджали, на съдиите Владимир Годуманов, Иван Бараков, медицинското лице Четин Коджаахмед и на всички рожби на академията, дошли да помогнат на друго дете, което има нужда от помощ.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *