Малките чернооченци знаят: „Никой не е по-голям от хляба“

Исмет ИСМАИЛ

Обученията посветени на здравословното хранене, продължават да са повод за радост и забавление на децата от Детска градина „Знаме на мира“ в село Черноочене.

Днес занималнята на малчуганите от група „Пчеличка“ се превърна в хлебна къща, от която се носеше аромат на прясно изпечен хляб.

Децата с интерес проследиха приказката за „Пътя на хляба“ която беше нагледно разказана от сръчните майки и учителки – от малкото зрънце, до житния клас и вкусния хляб.

Малките се докоснаха до мекотата на брашното и разбраха колко истина има в думите на старите хора – „Никой не е по-голям от хляба“. Продължиха с месене на тесто.

Докато мачкаха, потупваха и обръщаха тестото малките „пчелички“ му предадоха своята човешка топлина и го превърнаха в истински дар за трапезата. В тази дейност малките майстори се включиха с огромно желание. От замесеното тесто децата изпекоха вкусна „слънчева питка“

Краят на приказката за хляба е ясен – всички опитаха неговия неповторим вкус и не устояха на предизвикателството да се повеселят и да тропнат най-веселото хорце…

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *