Очакват Делян Пеевски на Тюркян чешма Традиционно на възпоменателния митинг в село Могиляне присъства председателят на ДПС

Нов живот

На 26 декември ще се състои възпоменателният митинг на Тюркян чешма в кирковското село Могиляне, с която ще се отбележат 39 години от бунта на местните хора срещу смяната на имената им. Очаква се в честванията да се включат много депутати от ДПС, водени от председателя на парламентарната група Делян Пеевски.

Припомняме, че 17-месечното бебе Тюркян Хасан от Каялоба е сред тримата загинали по време на протеста през 1984 година. Другите две жертви са Айше Молла Хасан от същото село и Муса Якуб от Китна.

Малката Тюркян се превръща е символ на борбата за човешки права и е най-известната жертва на т. нар. Възродителен процес. В нейна памет е издигната чешма, край която всяка година на 26 декември събира стотици на  възпоменателен митинг.

Традиционно на годишнината от декемврийските събития в Могиляне присъства председателят на ДПС. Делян Пеевски е единствения номиниран за председател на Движението, включително и от структурите на партията в Кърджалийско.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *