Израел влезе и в южната част на Газа

ЦАХАЛ започна активни бойни операции в южната част на ивицата Газа, където преди това палестинците бяха призовани да се евакуират. В първия ден след края на примирието израелската армия влезе в южната част на сектора, пехотата атакува квартали на Хан-Юнис. Днес стана ясно за обстрел на центъра на града.

„Целите в северния участък са почти постигнати. Започваме да увеличаваме мащаба на сухопътната операция в други части на ивицата Газа“, заявиха от израелските отбранителни сили.

В същото време продължават бойните действия и на север – арабските медии съобщават за обстрел през нощта в близост до болница в Джабалия, петима души са били убити при удари по джамия в района на Зейтун.

Броят на загиналите в резултат на израелските бомбардировки на ивицата Газа от 7 октомври насам нарасна на 15 899 души, а 42 000 са ранени, съобщи здравното министерство на анклава.

Израелската армия заяви, че безопасният коридор в през центъра на ивицата – пътя Салах ал-Дин, се е превърнал в бойно поле и призова населението да се евакуира по крайбрежието

Източник: sega.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *