Leader Cup 2023 заслужено дойде в Кърджали Футболистите от набор 2015 на Академия «Арда 1924» победиха на финала «Ботев»-Пловдив

  • Айаз Евтимов получи награда за голмайстор на турнира,

Нов живот

Пореден триумф на децата от „Футболна Академия Арда 1924“ родени през 2015г. Само месец след силното представяне край морето, футболистите на Благовест Саръев и Сарандис Глабаданидис триумфираха и в Хисаря. Малчуганите ни впечатлиха с изключителен характер, себераздаване и много футболни възможности.

Нашите, които в този турнир бяха водени от Саръев и Бумбаров успяха да отбележат цели двадесет и едно попадения и допуснаха едва пет във всичките си четири срещи от силният турнир Leader CUP 2023. В Хисаря петнадесетките стартираха ударно с две победи срещу отборите на ФА „Канарче“ – Пловдив и ФК „Янтра“ – Габрово. Последва мач, който бе достоен за финал. Въпросната среща трябваше да излъчи единият от двата финалиста в турнира. В нея кърджалийци завършиха 2:2 с коравия тим на ФК „Пловдив Сити“ което се оказа достатъчно за класиране напред. Двубоят бе доста равностоен, а гол в последната минута прати малчуганите от „Футболна Академия Арда 1924“ на финал срещу децата от школата на ПФК „Ботев“ – Пловдив.

Състезателите на ФК „Арда 1924“ и ПФК „Ботев“ – Пловдив излязоха на финала под звуците на химна на „Шампионска лига“, а миг преди да стартират срещата се чу и химна на България. Още във втората минута канарчетата поведоха в резултата и хвърлиха в екстаз своята публика. Втори гол до почивката не падна, а положения не липсваха и пред двете врати.

Втората част започна по-добре за момчета на Саръев и Бумбаров и Айаз Евтимов не сбърка, останал очи в очи с вратаря на пловдивчани. След хубаво подаване от страна на Еймен Мустафа, той реализира. Срещата продължаваше да държи в напрежение треньорите и на двата отбора и когато всички очакваха да се прозвучи последният съдийски сигнал, момчетата от Кърджали получиха правото да изпълнят пряк свободен удар в близост до противниковата врата. Зад топката застана най – малкият в отбора Емил Колев. Ударът му бе отразен от стража на ПФК „Ботев“, но топката тупна пред току що влезлия като смяна Еге Исмет, който от близко разстояние оплете топката в мрежата за крайното 2:1.

Солидната игра в защита на капитана Михаил Кипровски и Еймен Мустафа, както и перфектният под рамката Алекс Мюмюн вдъхваха спокойствие през целият двубой, а състезателите, които в тази среща трябваше да създават положения Момчил Момчилов, Ясин Салиф, Енес Моралиев, Айаз Евтимов и Емо Колев тормозеха защитата и вратаря на противниковият отбор непрекъснато. Финалният двубой поради контузия пропусна Данаил Саръев, който преди това се отчете с три попадения и също даде своя принос за трофея в Хисаря.

С индивидуални призове от надпреварата си тръгнаха Айаз Евтимов, който получи награда за голмайстор на турнира, Михаил Кипровски, който бе избран от организаторите за играч на турнира и Еге Исмет, който пък спечели награда за най-точен изстрел от играта за развлечения.

Съставът на победителите: Алекс Мюмюн (В), Михаил Кипровски (К), Еймен Анъл Мустафа, Айаз Евтимов, Енес Моралиев, Момчил Момчилов, Емил Колев, Ясин Салиф, Еге Исмет и Данаил Саръев.

🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *