Арда гостува на ЦСКА 1948 в последния мач в ЕФБЕТ лигата за годината

ЦСКА 1948 посреща Арда (Кърджали) в последния шампионатен двубой от efbet Лига през календарната година. Срещата на стадион „Витоша“ трябва да започне в 17:30 часа с първия съдийски сигнал на Васимир Ел-Хатиб.

Мачът е от XVIII кръг на първенството и вече трябваше да се е изиграл, но заради снежна буря и много лоши метеорологични условия, беше отложен за средата на декември. Това пък позволи на ЦСКА 1948 и Арда да изиграят отложената среща помежду им от лятото, когато „червените“ имаха мачове с ФКСБ в Лига на конференциите. В Кърджали отборът на Николай Панайотов спечели с категоричното 3:0, а попаденията бяха дело на Георги Русев, Неделко Пишчевич и Елитон.

Сблъсъкът в Бистрица идва в период, в който навсякъде мислят за Коледна ваканция и предстоящите подготвителни лагери през януари и февруари – почти всички останали клубове вече разпуснаха футболистите в почивка. Интересно е, че ЦСКА 1948 и Арда се намират един до друг в класирането на efbet Лига – „червените“ имат 32 точки, а момчетата на Александър Тунчев – 31. Това означава, че при победа днес, футболистите от Кърджали ще изхвърлят ЦСКА 1948 от шестицата във временното класиране. „Червените“ обаче имат мач по-малко – срещу Лудогорец, който трябваше да се играе септември, но беше отложен за по-късна дата и очевидно ще се състои през 2024 г.

Спортал.бг

 

🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *