2023 година е сред най-успешните за тенис клуб Юнак – Ардино С Цветелина Георгиева и Сиделя Мутлу България постигна исторически успех на Балканиадата

  • Треньорът Бейхан Емин се радва на успехи и като селекционер на националките до 19 години

Валентина ИВАНОВА

2023 година е една от най-успешните за спорта тенис на маса и в национален мащаб, и за клуб «Юнак» – Ардино.

Отборно момичетата на Спортен клуб по тенис на маса „Юнак“ – Ардино достигнаха до второ място в първенството до 19 години, станаха шампионки до 21 години. Освен това заеха трето място във Висшата лига за жени за 2022 г., а в първия кръг за този сезон завоюваха второто място. Главните виновнички за тези успехи са Цветелина Георгиева, Сиделя Мутлу, Фунда Ибрямова и Дилек Юсеинова.

Националките на Европейското в Полша

Освен със своя клуб, Цвети и Сиделя се представиха отлично като част от националния отбор на страната на Европейското първенство до 19 години в Гливице, Полша. Те имат важен принос за историческия успех, който изкачи България в топ 8 на Европа в отборната надпревара. Седмото място е класиране,  каквото не е имало повече от 30 години.

А на Балканадата за мъже и жени в Курортен комплекс „Албена“ българският национален отбор в състав Мария Йовкова, Калина Христова, Цветелина Георгиева, Виктория Персова, Сиделя Мутлу, Дамла Хасанова спечели бронзов медал отборно.

Цветелина Георгиева

Индивидуалните изяви на Цветелина през 2023 година, освен Балканиадата и Европейското, завършиха с шампионски титли в  държавните първенство до 19 г. Лично и на двойки, до 21 г.лично, и на двойки, второ място на смесени двойки. Участието й в състезанията при жените: вицешампионска титла лично и трето място – на двойки.

Сиделя Мутлу

Сиделя Мутлу стана шампионка на двойки и смесени двойки до 19 години, нареди се на второ място индивидуално. При жените стана трета на двойки.

Силните игри на двете момичета бяха забелязани и те получиха покани да се състезават и в европейски клубове. От 2023 година Цветелина играе и в Гърция, а Сиделя – в Италия. Регламентът на БФТМ разрешава участие и във втори клуб от европейска страна

На Балканиадата

Треньорът в клуб «Юнак» Бейхан Емин е главният виновник за резултатите, постигнати от момичетата, както в държавните шампионати, така в международните им изяви. На негова сметка са и постиженията на Балканиадата, тъй като от 2022 година е селекционер на националния отбор до 19 години.

От края на тази година Спортен клуб «Юнак» има ново попълнение. За подсилване на женския състав е привлечена националната състезателка Калина Христова. Тя е на 22 години и идва от Варна.

🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *