Активисти на ДПС поднесоха венци пред паметните плочи в Млечино Отбелязаха годишнина от първата съпротива срещу тоталитарния режим

Нов живот

Активисти на областната организация на ДПС поднесе в неделя цветя и венци пред паметните плочи на първата съпротива срещу тоталитарния режим в село Млечино, община Ардино. На 24 декември 1984 година на това място започват организациите за първия протестен митинг срещу насилствената смяна на имената на турското и мюсюлманско население в Република България. Запалва се искрата, с която пламва огънят срещу опита за асимилaция на турското население у нас.

Над 3000 души от Горно Прахово и околните села се събират, за да изразят своето несъгласие с асимилаторската политика на комунистическия режим.

Днес местни духовници отслужиха молитва /дуа/ в памет на всички жертви на “възродителния процес”.

Инициативата е на Областният съвет на ДПС – Кърджали.

От 25 до 26 декември ще се проведат поредица от прояви, с които ще се почетат всички жертви на Възродителния процес. Във всяко населено място от областта, където има традиция да се провеждат възпоменателни митинги, посветени на декемврийските събития, ще бъдат положени венци пред паметните плочи на жертвите и ще се отправят молитви в тяхна памет.

🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *