Назми Мюмюн: БКП отне имената на турците и мюсюлманите, БСП им ги върна!

Нов живот

29 декември 1989 г. е исторически, паметен ден за България, за турците, за мюсюлманите, може да се каже празник. Начало на демократичните промени за всички ни, НО за българските граждани с турски етнически произход и мюсюлмани е истинско освобождение, независимо дали са били субект или обект на провежданата политика от държавата – БКП.

На този ден МЪДРЕЦЪТ, СТРАТЕГЪТ, последният ръководител на БКП, на БСП – първи, на заседание на ЦК на БКП, Държавният и Министерски съвет на НРБ и др. държавни органи поставя с политическия си морал и мъжество въпроса за възстановяване имената и правата на турците, мюсюлманите в НРБ. И с огромно мнозинство, с един против, ЦК на БКП решава-възтържествува правдата, върнати са имената и правата. Оттогава, 34 години, за съжаление в административната реалност това все още не е решено окончателно. Има немалко хора, на които дедите са починали тогава, и сега стоят в архивите с българските имена, а други търсят адвокати.

Днес можем да кажем – БКП отне имената на турците и мюсюлманите, БСП ги върна! Не който и да е друг, отчете добре настроенията на хората, разбира се с последователното настояване на Р Турция, Арабският свят и Западна Европа. И перестройката на М. Горбачов  КПСС-СССР! Благодарност дължим на големия българин, държавник и демократ Александър Лилов – умът на България, който беше казал: „Бъдещето на социализма е в социализма на бъдещето“. Днес заслужава Д. Пеевски и К. Нинова заедно да положат венец на гроба му. Честит 29 декември на всички – новото начало на България, на всички нейни чеда!

                                                                                                                                                                                                                  🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *