Георги Георгиев, уловил Богоявленския кръст, пожела здраве на кърджалийци 25-годишният предприемач последва примера на брат си Петър, стигнал пръв до разпятието на миналия Йордановден

  • На ритуала в детския басейн най-бърз бе Андрей Стоянов, ученик в СУ „Отец Паисий“

Валентина ИВАНОВА

За мен е голяма радост, че успях да стигна пръв до Свещения кръст, чувствам се благословен. Пожелавам здраве на всички- това е най-важното. Понякога нещата са точно пред нас, но ние ги изтърваме, докато бързаме. Трябва за момент да спрем, да се огледаме. Така направих днес, изчаках точния момент и видях как Кръстът изплува от водата точно пред мен, още докато беше суматоха. Миналата година се случи същото, когато брат ми взе кръста. Той имаше търпението да изчака. Затова бъдете търпеливи, вярвайте в себе си и не бързайте, пожела щастливият Георги.

25-годишният предприемач последва примера на брат си Петър, стигнал пръв до разпятието на миналия Йордановден. Георги работи в текстилния бранш. Той се хвърли в студените води на река Арда на Богоявление в Кърджали, където специално за ритуала пристигна Пловдивският митрополит Николай.

Още един път Владиката хвърли разпятието, но в детския басейн, специално изграден в двора на манастира «Свети Йоан Предтеча». В затоплената вода там скочиха тридесетина възпитаници на неделното училище. 13-годишният Андрей Стоянов беше най-бърз. Той е ученик в СУ „Отец Паисий“ в Кърджали.

 🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *