Гората.бг подаде ръка на най-старото училище в Източните Родопи Подари 110 фиданки за юбилея на СУ „Отец Паисий“ в Кърджали

Валентина ИВАНОВА

В съботната сутрин известният сайт „Гората.бг“, създаден от Никола Рахнев, проведе поредната си акция, този път в Кърджали. Негови представители донесоха и дариха 15 хиляди фиданки на желаещи жители от района. Наред със стопаните, които посягаха предимно към плодните и медоносни дръвчета, на опашката се оказаха и ученици от гимназиалния курс на Средно училище „Отец Паисий“. Най-старото школо в Източните Родопи отбеляза 110 години от създаването си и планира да възстанови т.нар. Паисиева гора в парк „Простор“. За 100-годишния юбилей учениците посяха 100 дръвчета, някои от които пострадаха при пожар преди известно време. Сега са решили да засадят нови 110 фиданки.

 

Никола Рахнев от Гората.бг изрази възхишението си от прекрасната идея на паисиевци и с радост им предостави от своите запаси. Учениците, водени от тяхната преподавателка Мария Влахова и директора Златко Атанасов, си тръгнаха със 110 фиданки липа, дъб и люляк.

Ще изчакаме две седмици студеното време да отмине и в началото на февруари ще пристъпим към засаждане на дръвчетата. Определен ни е терен, отново в парк „Простор“, близо до старата ни гора, сподели за „Нов живот“ директорът Златко Атанасов.

Снимки: Ваня Иванова

 🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *