Митрополит Николай към кмета на Кърджали: Надявам се да продължим сътрудничеството за доброто на хората Ерол Мюмюн присъства на Богоявленския ритуал в манастира „Свети Йоан Предтеча“

Нов живот

„Вярвам, че съзнавате, че нищо в този живот не започва и няма да свърши с нас, че ние сме призовани да надграждаме, а не да разрушаваме това, на което сме стъпили, съградено от тези, които са били преди нас. Вярвам, че и с вас, както и с вашия предходник, ще продължи човешкото приятелство и сътрудничесто за доброто на хората.” С тези думи се обърна към кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн Пловдивският митрополит Негово Високопреосвещенство отец Николай.

„За мен като кмет на община Кърджали е привилегия, че на този голям християнски празник сте сред нас. За нас ще бъде радост и чест да бъдете по-често в Кърджали”, каза Ерол Мюмюн.

Той увери Митрополит Николай, че добрите взаимоотношения ще продължат и ще бъдат надградени.

„Кърджали е символ на разбирателството между различните етноси и хората, изповядващи различини религии. Най-важно за нас е да живеем в мир и разбирателство.”, заяви кметът на община Кърджали.

„В мое лице ще намерите приятелство и подкрепа. За нас е важно да бъдем заедно и единни. Да почитаме и уважаваме религиите си. Да отстояваме семейните ценности. В основата на всяка една религия стоят смирението, уважението, почитта към Бог и Всевишния”, подчерта Ерол Мюмюн.

„Благодаря на Бог , че начело на Кърджали е избран човек с такова високо съзнание, възпитан да уважава сеемйството като ценност, да почита добродетелите и ценностите, особено по отношение на семейството. Човек, който не вярва в Бог, не може да знае какво е любов”, посочи Пловдивският митрополит Негово Високопреосвещенство отец Николай.

Ерол Мюмюн и заместник-кметът на общината Даниел Делчев присъстваха на Богоявленския ритуал, след което бяха поканени на чаша кафе от Пловдивския митрополит. На срещата присъстваха областният управител Никола Чанев, председателят на 44 НС Цвета Караянчева, генерал Явор Матеев, директорът на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” проф. д-р Тодор Черкезов, директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Атанас Митков, директорът на РДПБЗН комисар Сергей Заимов, директорът на Областния съвет на БЧК – Светломира Димитрова и домакинът отец Николай.

 🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *