Само за два часа кърджалийци отнесоха 15 хиляди фиданки /Снимки и Видео/ Гората.бг дари дръвчетата заедно с инструкции за засаждане

  • Никола Рахнев преследва голямата си цел за общо 5 милиона посадени дървета в България до 2025 година

Нов живот

Известният сайт Гората.бг, създаден от Никола Рахнев, подари 15 000 плодни, медоносни и паркови дръвчета на хората от Кърджали и региона, дошли в съботната сутрин пред театър „Димитър Димов“.

Десетки граждани разграбиха фиданките само за два часа. Инициаторът Никола Рахнев обясни, че всеки може да си вземе неограничен брой дръвчета, стига да се ангажира да ги посади, а не да ги продава. Той предложи на желаещите инструкции за засаждането на всеки вид и ги прикани да изпращат снимки до сайта Гората.бг, за да удостоверят направеното.

Като един от инициаторите за масовото даряване на фиданки, Никола Рахнев обясни, че през този сезон сайтът Гората.бг дарява още 1 милион дървета, за 5 месеца. По този начин продължава преследването на голямата цел за общо 3 милиона дървета в България до 2025, засадени с доброволци. Досега са засадени над 2.6 милиона.

Снимки: Ваня ИВАНОВА

 🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Тези дръвчета които се раздават за засаждане на желаещите не се знае дали всичките ще бъдат засадени . Ще отговарят ли за нашите почви в региона, защото повечето са киселинни . Ще могат ли добре да се поддържат и поливат . Преди години в Кърджали имаше Комплексно опитна станция която беше създала селекции както на овощни дръвчета така и на различни сортове тютюни . Да си припомним само в района на с.Жинзифово какви черешови насаждения имаше и какви череши се продаваха на пазара . Най-лесно е нещо да се унищожи, но най-трудно е нещо да се създаде и то качествено .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *