Фоторепортер на Нов живот игра мъжко хоро в Калофер /Видео/ Константин Чаушев се включи и в надпреварата за кръста

Нов живот

На Богоявление група ученици от СУ “Петко Рачов Славейков” се включи в тържествата по случай празника в Калофер. Единадесетокласници от профил История преди около месец споделят с учителя си Милен Филипов, че имат желание да преживеят този ден и събитията на Йордановден точно в Калофер. Нещо повече, няколко младежи искат и да се хвърлят в реката и да се опитат да извадят кръста първи.

С помощта на ръководството на училището спонтанната идея се осъществява и днес, на Богоявление, 16 ученици, водени от Милен Филипов, се включиха в тържествата на емблематичното място.

Янислав Димитров, Васил Кючуков, Никола Атанасов и Константин Чаушев се включиха и в мъжкото хоро, и в надпреварата за кръста. Твърдят, че преживяването е единствено по рода си.

Фоторепортерът на „Нов живот“ Константин Чаушев сподели, че преживяването е било неповторимо и със сигурност ще участва и догодина. Впечатлен е от топлотата на калоферци, които са ги посрещнали много сърдечно, дори са ги почерпили с вино.

Учителят Милен Филипов обещава да продължат с патриотичните обиколки из страната, а сега единадесетокласниците обмислят и включване на “Славейков” в тържествата на Шипка по случай 3 март.

 

 🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *