Подписаха договора за продажба на терените за новата болница „Сърце и мозък“ в Кърджали, първата копка ще бъде наесен

Валери НЕДЯЛКОВ

Днес в Бизнес инкубатора в Кърджали официално беше подписан договора за покупко-продажба на общинските имоти, върху които ще се строи нова частна болница в града „Сърце и мозък“. Подписаха го кметът на общината Ерол Мюмюн и проф. Тони Веков, председател на борда на Българския кардиологичен институт, който управлява мрежата от високотехнологични болници „Сърце и мозък“ и клиниките за майчино и детско здраве „Мама и аз“. Първата копка ще бъде наесен, стана ясно след подписването на договора. Церемонията откри и закри председателят на Общинския съвет инж. Мухаррем Мухаррем. Днес предстои да се случи едно изключително важно събитие, което ще даде старт на една от най-големите инвестиции в община Кърджали за последните години – подписването на договор за покупко-продажба на имоти частна общинска собственост, изтъкна той.

Специален гост беше Тихомир Каменов, председател и основател на фирмената група на „Търговска лига“, който приветства присъстващите. Много сме развълнувани, много инвестиции сме направили в България, но тази е специална, подчерта той.

През 2023 година Общинският съвет на Кърджали реши да продаде два парцела в парк „Арпезос-Север“ с обща площ от 37 068 квадратни метра за изграждане на болница „Сърце и мозък“. Сделката е на стойност 2 980 827 лева, като подлежи на облагане с ДДС, като сумата е без дължими данъци и такси, които са за сметка на купувача „Търговска Лига – Глобален Аптечен Център” АД. Инвестицията на дружеството ще бъде в размер на 15 милиона лева, а срокът за изпълнение – две години.

Терен от 29 968 кв. метра е предвиден за комплекс за здравеопазване, а върху 7 100 квадратни метра за съпътстващи здравни и образователни дейности.

На подписването на договора присъстваха също областният управител на Кърджали Никола Чанев, бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева, бившият кмет на община Кърджали Хасан Азис, бившият кмет на Ардино Ресми Мурад, общински съветници и служители на Общинската администрация.

 

Очаквайте подробности

                                                                                                                                                                                                🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *