Ерол Мюмюн: С новата болница Кърджали ще стане привлекателен здравен център

Валери КОВАЧЕВ

Вчера в Бизнес инкубатора в Кърджали официално беше подписан договора за покупко-продажба на общински имоти, върху които ще се построи нова частна болница в града „Сърце и мозък“. Инвеститор ще бъде „Търговска лига – Глобален Аптечен Център“ АД.

В приветствието си по този повод кметът на общината Ерол Мюмюн благодари специално  на общинските съветници , които единодушно, с пълно мнозинство са гласували за продажба на терени за изграждане на болница „Сърце и мозък“ и медицински университет.

С подписването на договора предстои в Кърджали да се реализира може би най-сериозната инвестиция, насочена към най-важното – здравето на нашите съграждани. С изграждането на тази болница хората от региона ще имат равен достъп до качествено здравеопазване, до висшата медицина, каквато би осигурила болницата „Сърце и мозък“. Ще имат право на избор къде да се лекуват. Младите лекари ще могат да се развиват професионално, ще се откриват нови работни места, градът ни ще стане привлекателен здравен център, както за живеещите в областта, така и за нашите съседи от Гърция и Република Турция, изтъкна Ерол Мюмюн.

С подписването на договора на инвеститора „Търговска лига – Глобален Аптечен Център“ АД се извършва продажба без търг и конкурс по Закона за насърчаване на инвестициите на два имота в парк „Арпезос -трети етап“.  На терени с обща площ 37 068 квадратни метра ще бъдат изградени МБАЛ „Сърце и мозък“ – Кърджали и първи частен медицински университет. Изчислените крайни продажни цени на имотите са на обща стойност 2 980 827 лева, уточни градоначалникът.

Инвестицията е дългоочаквана, като кмет на община Кърджали ви уверявам, че може да разчитате на мен, ще направя всичко възможно, което зависи да стартира по-бързо строителството на болницата, заяви Ерол Мюмюн.

Договорът за покупко-продажба на имотите беше подписан от кмета на общината Ерол Мюмюн и проф. Тони Веков, председател на Борда на Българския кардиологичен институт, който управлява мрежата от високотехнологични болници „Сърце и мозък“ и клиниките за майчино и детско здраве „Мама и аз“.

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *