Седем отличници от Кърджали получиха стипендия от Американска фондация за България За втори път я печели бронзовият медалист от олимпиадата по астрономия в Пекин Атанас Митрев

Нов живот

За втора година бронзовият медалист от Международната олимпиада по астрономия в Китай Атанас Митрев, възпитаник на Езикова гимназия „Христо Ботев“ – Кърджали, е стипендиант за изключителни постижения по астрономия. Той е и миналогодишен бронзов медалист от олимпиадата в Италия.

Като член на националния отбор по астрономия Наско получи покана за прием при президента на Република България Румен Радев, който се среща с всички ученически отбори, завоювали отличия за страната.

Повод за гордост са и постиженията на още шест възпитаници на кърджалийската Езикова гимназия. За голяма част от тях тази стипендия е поредна, което е атестация за успехите им през годината. Весела Добрикова, Георги Дичков, Денис Садула, Едис Наим, Жасмин Ялчън и Мартин Тодоров са стипендиантите на Американската фондация за България по програмата им за стипендии в средното образование в категория “езици и хуманитарни науки”.

Честито на ботевци и техните учители, с които уверено вървят по пътя към успехите!

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *