Общината Кърджали кани на среща недоволните от програмата за саниране Срещата ще се проведе на 16 януари от 16,30 часа в Бизнесинкубатора

Нов живот

След обявяване на одобрените за саниране от МРРБ жилищни кооперации, на много места в България се надигна вълна от недоволни. Кърджали не остава по-назад. За саниране в града бяха определени 8 блока от общо кандидатствали 43, като ремонтните дейности се покриват изцяло от Плана за възстановяване и устойчивост и жителите няма да се налага да участват с финанси.

Одобрена е сумата от 13 177 788 лв. за многофамилните жилища, които са кандидатствали за финансиране по програмата за енергийна ефективност. Това са бл. „Явор“, бл. 55, 29, 39, 42, „Христо Смирненски“, 45 и 56. Останалите са в резервния списък.

За втория етап от санирането е предвиден бюджет в размер на 282 470 400 лева. Но одобрените сгради ще получат до 80% безвъзмездна финансова помощ, останалите 20 % ще са самоучастие със собствен финансови принос на съответното сдружение на собствениците.

За да потърси някакво решение за бъдещи общи действия, ръководството на община Кърджали кани на среща представители на недоволните и заинтересовани сдружения на собствениците. Насрочена е за 16 януари, вторник, от 16,30 часа в Бизнесинкубатора. Това съобщиха от Пресслужбата на община Кърджали.

⬇️Последвай ни във Facebook⬇️

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *