Обявиха 10 конкурса за директори на училища в Кърджали Приемат документи в РУО до 12 февруари

Валентина ИВАНОВА

Министерството на образованието и науката е обявило конкурси за директори в 10 училища в област Кърджали. Във всички работят временни ръководители повече от 3 години. Това са ОУ „Христо Смирненски“ в село Бял извор, община Ардино; ОУ „Васил Левски“ в село Дрангово, ОУ „Иван Вазов“ с. Чакаларово и ОУ „Васил Левски“ в село Тихомир, община Кирково; ОУ „Иван Вазов“ в с. Костино, ОУ „Христо Ботев“ с. Миладиново, ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ с. Рани лист и СУ „Владимир Димитров-Майстора“ в Кърджали, ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ с. Звездел и ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ с. Нановица, община Момчилград. Това съобщи за «Нов живот» Ангелина Костова, началник на РУО.

За останалите образователни институции, кои също отдавна се ръководят от временно изпълняващи длъжността, ще бъдат обявени конкурси на следващ етап.

Кандидатите трябва да са български граждани или от страни, с които имаме междудържавна спогодба. Трябва да докажат и поне 5-годишен учителски стаж. Останалите условия са публикувани на сайта на РУО.

Конкурсът се провежда в два етапа: писмен изпит, който включва решаване на тест, и събеседване с решаване на казуси, и защита на концепция за стратегическо управление на училището.

Изпитващата комисия ще бъде сформирана от експерти от РУО и представители на общините и обществения съвет, обясни Костова.

Документите се подават до 17:30 ч. на 12 февруари2024 година в сградата на Регионалното управление на образованието – Кърджали, ул. „Миньорска“ № 1, ет.3, стая 326, всеки работен ден от 9 до 17.30 часа.

⬇️Последвай ни във Facebook⬇️

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *