Немските земеделци не искат да умират заради Украйна и бюрократи, невиждали мотика След холандските, френските, румънските и българските си колеги, германците също се надигнаха

Немските земеделци не искат да умират заради Украйна. След холандските, френските, румънските и българските си колеги, германците също се надигнаха. Както в икономическо отношение, така и в по земеделска продукция, Германия е първа в Европа.

Поради това, грешките допускани от Брюксел, се чувстват най-силно на немския пазар. На първо място е украинската пшеница, която въпреки митническите бариери, успява да ги заобиколи и цените на житото непрекъснато спадат. Втората причина са екологическите изисквания, които все повече ограничават употребата на торове и съответно оскъпяват производството.

Бюрократите от Брюксел, които измислят еко-нормите, никога не са държали мотика! Ако между тях имаше земеделци, те вероятно щяха да им обяснят, че бурени от нивите, не се махат с директиви. Третата причина е отмяната на отстъпката за дизеловото гориво, което тракторите ползват. Чрез нея Олаф Шолц се надява да спести 16 милиарда, с които евентуално да помогне на Киев.

Тази негова идея се превърна в малкото камъче, което обърна „Голямата каруца“ Преди няколко дни, министърът на екологията Роберт Хабек, връщайки се от почивка на остров В Балтийско море, бе причакан от земеделски работници, които в никакъв случай не му желаеха доброто. Роберт Хабек трябваше да се надбягва с тях за да не яде бой.

В същото време железничарите също стачкуват. Те изискват 35-часова работна седмица, такава каквато ползват вече от години всички френски работници и служители.

Факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *