Свиленски: Ще се стигне до импийчмънт на президента Радев Още преди време Нинова каза по отношение на служебните кабинети: Спрете да крадете!

  • „Опозицията не е само да правиш скандали, да тропаш по банките и да викаш. И това сме го правили – то е част от парламентарните прийоми. Важното е да дава алтернативните решения. БСП и в този, и в предишния парламент се опитва да даде алтернативно решение

И БСП е имала сигнали за корупция около президенството.  Има много дълъг път да се извърви, но ще се стигне до импийчмънт на президента Радев, това заяви Георги Свиленски от БСП в студиото на БНТ в коментар за последните критики към президенството и сканадала около  „Пътя на Копринката“.

И ние знаем за кеша и за Копринката, но досега не е имало реакция, посочи той

Още преди време Нинова каза по отношение на служебните кабинети: Спрете да крадете!, припомни Свиленски.

 

Тази коалиция или сглобка е изтъкана от проблеми. Опозицията изглежда безпомощна, защото имаме безпардонно управление“, коментира в „Денят започва с Георги Любенов“ депутатът от БСП Георги Свиленски.

По думите му евроатлантизмът е параван, зад който управляващите крият съчетание на различни интереси.

„Има 167-168 гласа – такова мнозинство не се е случвало през последните 30 години. Чрез евроатлантизма те легитимират своето съществуване“.

Партиите не би трябвало сами да определят коя е по-голяма опозиция – тази оценка трябва да я дават гражданите.

„Опозицията не е само да правиш скандали, да тропаш по банките и да викаш. И това сме го правили – то е част от парламентарните прийоми. Важното е да дава алтернативните решения. БСП и в този, и в предишния парламент се опитва да даде алтернативно решение по всеки проблем“.

Всички говорят за скандалите и ротацията, а никой не говори за скока на цената на водата или за безплатните банкови сметки, които така и не бяха въведени, посочи още социалистът.

„Законът, който трябва да реши този проблем, стои повече от 7 месеца в парламента и не е гледан на първо четене, но когато трябва да се приеме помощ за Украйна или да се избере някой в даден орган, решението се взима за няколко часа“.

Политически реакции след клетвата на конституционните съдии
БСП ще предложи кандидати за регулаторните органи, но ако управляващото мнозинство процедира както с конституционните съдии, няма да има смисъл, коментира депутатът.

„Те си бяха написали решенията преди да стартира процедурата“.

Източник: epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *