Хасан Азис завеща над 37 милиона лева дългове на община Кърджали Отделно са поети ангажименти за още 68 милиона лева

Валентина ИВАНОВА

Неведнъж съм питал и на заседания на постоянните комисии, в които съм участвал в предишните два мандата, и на сесии какви са задълженията на общината. Нито веднъж тогавашният кмет Хасан Азис не ми е отговарял, камо ли да ми изпрати писмена информация. За първи път получих черно на бяло такива данни от новоизбрания градоначалник Ерол Мюмюн на сесията на 26 януари 2024 година, след мое питане. Това сподели пред «Нов живот» Радослав Милев, общински съветник от „Демократична България“ Радослав Милев.

Радослав Милев

От писмото става ясно, че Хасан Азис е оставил «богато» наследство – задълженията са в размер на 37 211 093 лева. Отделно поетите ангажименти за разходи – наличности (остатъци по сключени договори) възлизат на 68 895 000 лева. Сведенията са към 31 декември 2023 година.

Чудя се за какво са тези над 68 милиона лева, но ще изчакам официалната информация от общината – кметът Ерол Мюмюн обещава да има яснота до 22 февруари. С тези огромни суми финансовото положение се очертава като много тежко. Задълженията надхвърлят 100 милиона лева и не знам как общината ще се справи, тревожи се синият съветник.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *