Проведе се първа среща между Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и кмета Ерол Мюмюн Инициативата бе на председателя на КРИБ в Кърджали и на Асоциацията по туризъм „Перперикон“ доц. д-р Фахри Идриз

. Участниците в нея поставиха редица въпроси, свързани със състоянието и бъдещето на града

Любомира СОКОЛОВА

Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн и неговият заместник Даниел Делчев присъстваха на среща, инициирана от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ в Кърджали. Домакин на срещата, която се проведе в хотелски комплекс „Меаца“,  бе председателят на КРИБ в Кърджали и на Асоциацията по туризъм „Перперикон“ доц. д-р Фахри Идриз.

Участниците във форума поставиха редица въпроси пред кмета Ерол Мюмюн, свързани със  състоянието на пътищата и инфраструктурата, чистотата, водоснабдяването и канализацията, както и  касаещи благоустройството на града.

В отговор на зададените въпроси градоначалникът уточни, че в бюджета за 2024 година са осигурени средства за изпълнението на много проекти. Предвидени са за асфалтиране 17 улици, 6 млн. лева са отделени за благоустрояване и инфраструктура в квартал „Възрожденци“. Той  увери, че ще бъдат санирани жилищни и обществени сгради и изградени спортни площадки.

Ерол Мюмюн отбеляза, че неговото желание е местният бизнес да поеме реализацията на всички тези проекти.

Поради големия брой поставени въпроси бе непосилно кметът да  отговори на всички в момента, затова  пое ангажимент да обобщят отговорите и да ги представят в писмен вид на председателя на КРИБ доц. д-р Фахри Идриз.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *