Санират детската градина в Токачка, монтират фотоволтаична система Община Крумовград е спечелила проект за ремонт на сградата на стойност над 500 хиляди лева

Нов живот

Община Крумовград започва реализирането на проект „Ремонт на сградата на детска градина „Слънце” в село Токачка, община Крумовград, с цел подобряване на енергийната ефективност”.

Той се финансира по Програмата за развитие на селските райони 2014–2020 г. и трябва да приключи до 15.09.2025 г.

Обща стойност: 507 241,75 лева без ДДС, от които 431 155,48 лв. (85%) средства на Европейския съюз – ЕЗФРСР и 76 086,27 лв. (15%) Национално финансиране от бюджета на Република България.

Проектът включва топлинна изолация, подмяна на прозорци и врати; отопление и вентилация – конвектори и термопомпена инсталация; мерки по системите за осветление; Енергоспестяващи мерки за оползотворяване на енергия от възобновяеми източници – ФВЦ; достaвка и монтаж на автономна фотоволтаична система 15kWp с батерия; осигуряване на достъпна среда за хора в неравностойно положение на първия етаж.

С проекта се цели подобряване на енергийната ефективност на сградата, осигуряване на чиста и зелена енергия с цел постигане приоритетите на ЕС и създаване на по-добра среда за работа и смекчаване на тенденцията за обезлюдяване на селските райони.

                                                                                                                                                                                                                              Последвай ни във Facebook

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *