Доброволци от клуб „Сподели усмивка“ проведоха уроци по първа помощ

От началото на годината добротрорците на клуба посещават учениците от 4ти клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, където обучават младежите по програма Хелфи и неговите приятели. Темата на третата им среща бе счупване. След като децата  научиха стъпките и методите за обездвижване на долен крайник, се разделиха на групи и демонстрираха наученото. На края на урока споделиха, че с нетърпения очакват следващата си среща и поредния урок с Хелфи и неговите приятели.

След това доброволката на БМЧК от клуб „Сподели усмивка“, Биляна Акалиева проведе открит урок по първа долекарска помощ в час на класа с учениците от 9 Б клас на СУ „Отец Паисий“, гр. Кърджали.  Младежите бяха запознати с основните наранявания и състояния, при които се изисква незабавно оказване на първа помощ на пострадал, като реанимация на дишането, обработка на рани и кръвотечение, обездвижване на крайник и др.

Злополуки и наранявания се случват твърде често, в такива ситуации основните познания и оказаната реална помощ могат да подобрят състоянието на пострадалия  да се спаси човешки живот. Целта на младежите на БМЧК.

Последвайте ни и във Facebook

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *