Доайенът на кърджалийските рок музиканти Любен Полихронов стана на 70 Познат е и като създател на Първата частна телевизия в България

Валентина ИВАНОВА

На 10 февруари преди 70 години в Кърджали се ражда Любен Полихронов, станал известен като собственик на Първа частна телевизия в България.

Той излиза от семейство, в което винаги музиката и пеенето са били на почит, макар че родителите му са работили в различни сфери.

 

Завършва Механотехникума в родния си град, като се записва в Школата в Дома на културата, гнездо на таланти. По това време създава и една от първите вокално-инстументални групи в града. Учи акордеон и пиано при преподавателя Петров. След това се отправя за Пловдив. Там записва Школа за художествена самодейност и после кандидатства и е приет във ВМПИ, сега Академия за музикално и танцово изкуство.

След това заминава за Норвегия и 11 години работи като музикант в Скандинавските страни. След като се връща през 1992 година, създава Първа частна телевизия в България, която просъществува до 2017 година.

Димитър Хаджидимитров-Митрона, Любо Полихронов и Златко Анадолиев-Дульо

Междувременно се включва в различни рок групи, защото музиката му е в кръвта. През последните години преподава в Езикова гимназия „Христо Ботев“, където създава ученически състави, които след пенсионирането му, преустановяват дейност.

NEW STAGE BAND“ 2017 Пенко Терзиев – барабани, Росен Манолов – вокал, Маестро Любо Полихронов – клавири, вокал, Мария Загорова – вокал, Ангел Бозуков – бас

Формация „БЕЛКАНТО“

Любо с Васко Кръпката, 2014 г.

 

Най-важното в живота му винаги е било семейството. По време на следването си се запознава с бъдещата си съпруга, също пианистка. Днес се радва на дъщеря, син и трима внуци. Сестра му Снежана Полихронова-Кърнолски е известен музикален педагог, продуцент и организатор на международни фестивали.

Семейството е най-голямата ценност за Любо

                                                                                                                                                                                                                  Последвайте ни и във Facebook

 

3 Отговори

  1. Кирилка Петкова каза:

    Жив и здрав бъди, Любо, и да илядиш!

  2. Щерю каза:

    Има ли все още рокенроладжии в гази държава, рокенрола беше на мода по комунистическо време, до колкото съм запознат.

  3. Истината каза:

    ДА СИ НИ ЖИВ И ЗДРАВ. И ДЪЛГИ ГОДИНИ ДА НИ РАДВАШ С ТВОЯТА ЛЪЧЕЗАРНА УСМИВКА.ТИ СИ ПРЕКРАСЕН ЧОВЕК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *