Кърджалийските артисти не отстъпват на столичните звезди в оперетата

  • Марио Николов, Християна Лоизу и Симфониета Видин гостуваха в Дома на културата

Валентина ИВАНОВА

Концертът „В света на оперетата и мюзикъла“ събра любителите на сценичните изкуства в Кърджали в събота. Привлякоха ги имената на известния тенор Марио Николов, младата звезда Християна Лоизу, станала популярна като победителка в четвъртото издание на телевизионния формат „Х фактор“, и Симфониета Видин с диригент Петър Димитров. Очакваха с любопитство включването в спектакъла и на местните любимци Дора Точкова, Иванка Христева, Радостина Желева и Юксел Есен, солисти на Музикалния театър при Дома на културата.

Публиката посрещна възторжено познатите арии и дуети от „Царицата на чардаша“ от Имре Калман, „Моята прекрасна лейди“ на Фредерик Лоу, „Една нощ във Венеция“ на Йохан Щраус, от съвременния мюзикъл „Котките“ на Андрю Лойд Уебър и др. Аплодисменти съпътстваха всяко излизане на сцената на елитните гости – безупречния Марио Николов и чаровната Християна Лоизу. С прекрасните си изпълнения кърджалийските артисти показаха, че не отстъпват на столичните звезди в оперетата. На висота бе и хорът на Музикалния театър.

Симфониета Видин с диригент Петър Димитров зарадва с класиките на Щраус – увертюра от оперетата „Прилепът“ и „На хубавия син Дунав“, посрещнати с бурни овации от препълнената зала.

Марио Николов, познат и като водещ на предаването „Вечната музика“ по БНТ, благодари на Мариана Ликова, директор на Дома на културата, за възможността отново да гостува в Кърджали.

Винаги идвам с удоволствие тук, защото вашият град е с традиции в оперетното изкуство, свързано с имената на поколения артисти. За първи път ме доведе Видин Даскалов, Бях и миналата година за 70-годишния юбилей на Дома на културата, сподели тенорът от сцената.

Снимки: Ваня Иванова

Последвайте ни и във Facebook

1 Отговор

  1. Димитър Илиев каза:

    Да не забравяме и ХРИСАНД БЪЧВАРОВ!!!!!!!!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *