Алековци обсъдиха на кръгла маса кариерното развитие Гости бяха проф. Борис Велчев, кметът Ерол Мюмюн и областният управител Никола Чанев

Нов живот

Кметът на Община Кърджали Ерол Мюмюн съвместно с ръководството на гимназията, в лицето на Мариела Попова, инициираха кръгла маса на тема ,,Сътрудничеството между средното и висшето образование – трамплин за повишаване качеството на обучението“. Събитието бе почетено от областния управител Никола Чанев, началника на РУО Ангелина Костова, ректора на Висшето училище по застраховане и финанси гр. София проф. д.ю.н. Борис Велчев.  Присъстваха учители и ученици от 11 и 12 клас, обучаващи се в различни специалности.

Директорът на ПГИ „Алеко Константинов“ гр. Кърджали представи участниците в кръглата маса като подчерта необходимостта от задълбочаване на сътрудничеството между средното и висшето образование за постигане на по-добри резултати в обучението и професионалната реализация на младите хора. Мариела Попова припомни, че от две години гимназията активно си сътрудничи с ВУЗФ и е член на Националната асоциацията на преподавателите по икономика, чиято цел е да изгражда ефективни връзки и конкретни механизми на взаимодействие.

Интерес предизвика Юлияна Георгиева, директор маркетинг комуникация и Център за кариерно развитие. Тя сподели, че ВУЗФ е частно висше училище в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта и маркетинга, в което се обучават студенти в бакалавърска и магистърска степен по специалности от професионалното направление „Икономика“. Чрез презентация тя запозна гимназистите с възможностите за продължаване на обучението по различни програми след завършване на средното образование.

На кръглата маса представителите на ВУЗФ запознаха учениците с инициативи, в които те активно могат да се включат с цел повишаване на своите теоретични знания и практически умения като: Финансова академия 2024 г., на която ще се засегнат полезни и интересни теми от 19 до 23 февруари, Четвъртата национална ученическа конференция на тема „Изкуствения интелект и трансформацията на образованието“ на 15 февруари 2024 година.

В края на кръглата маса участниците високо оцениха полезността на предоставената информация  и на дискутираните теми.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *